Translate

Populära inlägg

måndag 4 november 2013

Världens godaste!

America är fan bra med sina pajer,  American lemon pie måste vara bland dom godaste pajerna jag ätit. Lagade en häromveckan och det gick både snabbt och var svin gott!! :D

Tänkte dela med mig av receptet så här har ni det:

Deg
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 3 msk vatten

Fyllning
  • 1 1/2 dl socker
  • 150 g smör eller margarin
  • rivet skal och pressad saft av 2 citroner (2 citroner ger knappt 1 dl saft)
  • 2 ägg
  • 2 äggulor                                     
Maräng
  • 3 äggvitor
  • 4 msk socker

Så här gör du:

  1. Deg: Lägg mjöl och matfett, skuret i mindre bitar, i en matberedare eller bunke. Hacka samman det till en grynig massa.
  2. Tillsätt vattnet och arbeta ihop degen snabbt. Platta ut den något och svep in den i plastfolie. Låt den vila kallt ca 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Kavla ut degen till en platta och klä botten och kanter på en pajform, ca 25 cm i diameter (för 6 port). Picka botten och vik aluminiumfolie över kanten. Ställ formen svalt 10 min. Grädda pajskalet i ca 15 min. Ta bort folieremsan efter 10 min. Ta ut pajskalet och låt det svalna.
  5. Fyllning: Blanda under tiden alla ingredienser till fyllningen i en kastrull. Låt den sakta sjuda upp under vispning tills krämen är tjock och luftig. Kyl den snabbt under vispning (i kallt vatten i diskhon) och häll den kall i pajskalet.
  6. Öka ugnsvärmen till 250°C.
  7. Maräng: Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret i omgångar under fortsatt vispning.
  8. Bred marängmassan "toppigt" över pajen och grädda på mellanfalsen i ugnen 2-3 min eller tills marängen fått lite brun, vacker skiftning. Servera pajen ljummen eller kall.





- N




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar